bus auto fiets
Menu

Locatie Nieuw Altere

Waar ligt Nieuw Altere in Halsteren en wat is er in de buurt te doen?

Over Nieuw Altere

De nieuwbouwwijk Nieuw Altere ligt in het dorp Halsteren, onderdeel van de gemeente Bergen op Zoom. Halsteren is uniek gelegen op de Brabantse Wal, een bijzondere natuurlijke verhoging in het landschap waardoor er binnen het dorp hoogteverschillen tot 10 meter zijn. Je geniet in Nieuw Altere van het rustige, dorpse leven. In de buurt vind je volop natuur om te wandelen en kinderen kunnen onbezorgd en vrij buiten spelen. Daarnaast beschikt Halsteren over alle benodigde dagelijkse voorzieningen, zoals supermarkten, restaurants en banken. En voor een dagje in de stad ben je binnen no-time in het bruisende Bergen op Zoom!

  • De omgeving

    In de directe omgeving van Nieuw Altere vind je volop bijzondere natuurgebieden om te bezoeken en heerlijk te wandelen. Zo ligt ten westen van Nieuw Altere de Auvergnepolder: een zeekleipolder waar onder meer het natuurgebied Het Lange Water ligt. Ten zuidoosten van Halsteren ligt De Groote Melanen, een plas gelegen in een bosrijke omgeving. Op de Brabantse Wal vind je verder een aantal bijzondere landgoederen, zoals Buitenrust, Buitenlust en De Beek. Ook fort De Roovere ligt om de hoek. Langs de grachten van dit fort zijn mooie wandelroutes uitgezet.

  • Wat zit er in de buurt?

    Wonen in Nieuw Altere biedt je het beste van beide werelden: je ervaart de rust van wonen in een gemoedelijk dorp met volop natuur in de omgeving. Tegelijkertijd ben je binnen no-time in Bergen op Zoom om te genieten van het stadse leven en al haar voorzieningen. Met de auto, fiets of goede busverbinding ben je binnen 15 tot 20 minuten in het centrum van Bergen op Zoom. Ideaal voor een dagje winkelen, een nieuw restaurant ontdekken op de Grote Markt of het beklimmen van de de 183 treden van de prachtige Sint-Gertrudiskerk (ook wel 'de Peperbus' genoemd).

  • Wie worden je buren?

    In Halsteren heerst een prettige, gemoedelijke sfeer. Mensen kennen en groeten elkaar hier. De nieuwbouwwoningen van Nieuw Altere zijn gunstig gelegen aan de rand van de wijk De Schans. In deze wijk, die vanaf begin jaren negentig is aangelegd, zijn vooral nieuwbouwwoningen te vinden. De wijk is gunstig gelegen in de nabijheid van scholen (Halsteren heeft maar liefst 5 basisscholen), verschillende uitvalswegen en recreatievoorzieningen. 

Reistijd tot belangrijke punten

Hieronder zie je de reistijd in minuten per fiets, openbaar vervoer en auto.

Naar
Bergen op Zoom 17 12 15
Kinderopvang 2 1
Mozesbrug 6 4 20
Basisschool de Rode Schouw 2 1
Winkelcentrum Halsteren 3 2 10
Middelbare school Curio Steenspil 6 4
Zwembad Halsteren 2 2 9
Middelbare school RSG 't Rijks 15 9 24

De nieuwbouwlocaties van Nieuw Altere

Zoals je weet ligt Nieuw Altere in Halsteren, gemeente Bergen op Zoom. Maar waar liggen de 2 deelplannen nou precies? Je kan de locaties bekijken op de kaart hierboven.

Deelplan 1

Deelplan 1

In verkoop

Het eerste deelplan van Nieuw Altere is op zaterdag 14 maart in verkoop gegaan.

Bekijk via het menu item "aanbod" de woningen van het 1e deelplan. Heb je belangstelling? Geef dan je voorkeuren door via de woningaanbodpagina of neem contact op met de makelaar.

Bekijk hier het aanbod
Deelplan 2

Deelplan 2

Verkoop eind september 2020

Het tweede deelplan van Nieuw Altere gaat eind september 2020 in verkoop. De definitieve planning en procedure volgt nog.

Wil je niks missen? Meld je dan aan via 'Blijf op de hoogte'.

Sluit en geef nog een woning op
{{interestList.plots.length}}
{{plot.PlotNr}}. {{plot.PlotType}}

Tip:
Voeg meerdere
woningen toe